Kierownik Działu Zapewnienia Jakości
Mondelēz International
Jaroslaw ,PL
5 d. temu

Job Description

W Mondelēz International każdego dnia dbamy o to, abyś mógł rozkoszować się jakością marek, które dobrze znasz. Z pasją tworzymy przekąski, które dostarczają wielu chwil radości nieważne czy jest to rodzinne spotkanie przy chrupiących ciasteczkach, czy rozmowy z przyjaciółmi przy słodkiej, kremowej czekoladzie, czy po prostu chwila orzeźwienia pysznym cukierkiem.

Pragniemy uczynić Twoje życie jeszcze przyjemniejszym, smaczniejszym i bardziej radosnym. Nieustannie skupiamy się na ulepszaniu naszych produktów, miejsca pracy oraz otoczenia.

Na polskim rynku działamy od 1992 roku, zatrudniamy ponad 4600 pracowników w wielu lokalizacjach : biurze w Warszawie, siłach sprzedaży oraz 7 zakładach produkcyjnych w : Skarbimierzu, Bielanach Wrocławskich, Jarosławiu, Płońsku, Cieszynie i Jankowicach, jak również w globalnym Centrum Badań i Rozwoju we Wrocławiu.

Chcesz posmakować wyjątkowych możliwości w Mondelez? Wgryź się w poniższą ofertę : Kierownik Działu Zapewnienia Jakości Cel istnienia stanowiska Zapewnienie wysokiej jakości wyrobów gotowych poprzez zarządzanie i koordynowanie pracą Laboratorium Fizyko-

Chemicznego. Utrzymywanie Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością w zgodności z wymaganiami prawa, korporacyjnymi i lokalnymi.

System Zarządzania Jakością

  • Opracowanie i utrzymywanie Systemu Zarządzania Jakością zgodnego z normą ISO, który stanowi integralną cześć ZSZ fabryki.
  • Zapewnienie jakości i bezpieczeństwa produkowanych wyrobów, bezpieczeństwa środowiska pracy i środowiska naturalnego aby doskonalić wskaźniki KPI z zakresu jakości (np.

    GMP, reklamacje konsumenta / klienta / BU.

  • Przygotowanie polityki ZSZ (ISO 9001, ISO 22000), ustawianie celów i zapewnienie zasobów do ich realizacji.
  • Znajomość i działanie zgodnie z wymaganiami polityki ZSZ. Wdrażanie jej w codzienne obowiązki.
  • Wymagania prawne i korporacyjne

  • Zapewnienie bezpieczeństwa produkowanych wyrobów poprzez wdrożenie obowiązujących wymagań prawnych i korporacyjnych (np.
  • HACCP, QCMS) oraz ciągłą weryfikację zgodności i efektywności wdrożonego systemu.

    Analizy

  • Zapewnianie jakości poprzez badania (fizyko chemiczne, mikrobiologiczne, sensoryczne) istotnych parametrów dla obecnie używanych i nowych surowców, opakowań bezpośrednich, procesów, półproduktów i wyrobów gotowych zgodnie ze standardem ISO, systemem HACCP, obowiązującymi wymaganiami prawnymi i dokumentacją wewnętrzną (receptury, specyfikacje).
  • Ciągłe doskonalenie procesów i jakości we współpracy z obszarem produkcji.

    Bezpieczeństwo

  • Zapewnienie bezpieczeństwa środowiska pracy w fabryce poprzez przestrzeganie wymagań z zakrsu BHP i ppoż. Zapewnianie odpowiednich warunków pracy poprzez organizacje stanowisk pracy zgodnie z wymaganiami bezpieczeństwa, dbałość o sprzęt , narzędzia, PPE i korzystanie z nich zgodnie z przeznaczeniem.
  • Zapobieganie wypadkom pracowników, chorobom zawodowym. Egzekwowanie przestrzegania zasad bezpieczeństwa od osób bezpośrednio raportujących.

    Zarządzanie Zasobami ludzkimi

  • Zarządzanie działem QA poprzez wyznaczanie celów dla osób bezpośrednio raportujących. Koordynowanie i wsparcie podejmowanych przez nich działań.
  • Aktywności związane z zaangażowaniem innych działów.
  • Zarządzanie i koordynacja działań wymagających zaangażowania różnych działów i funkcji w celu zapewnienia spójnego podejścia do wszystkich aspektów związanych z jakością i bezpieczeństwem żywności.
  • Kreowanie świadomości odnośnie jakości i bezpieczeństwa żywności wśród współpracowników.

    Sytuacje kryzysowe

  • Zarządzanie w sytuacjach kryzysowych zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz organizacji przyczyniające się do wspierania wizerunku firmy, polityki firmy i jej celów biznesowych.
  • Budżetowanie

  • Utrzymywanie budżetu działowego na zakładanym / ustalonym poziomie poprzez odpowiednie planowanie i monitorowanie wydatków.
  • Qualifications

  • Wykształcenie wyższe; wiedza z zakresu chemi, mikrobiologii lub technologii żywności
  • Dobra znajomość j.angielskiego
  • Wiedza z zakresu Systemu ISO, HACCP, QCMS
  • Wiedza z zakresu prawa żywnościowego, polityk i procedur
  • Wiedza i zrozumienie procesu produkcyjnego, rozwoju produktu , planowania produkcji oraz zaopatrzenia
  • Bardzo dobre umiejętności kierowania ludźmi
  • Wiedza oraz umiejętność zgłębiania tematów w obszarze :
  • Funkcji i procesów specyficznych dla organizacji - Systemów jakościowych - Procesów produkcyjnych oraz technologii w przemyśle spożywczym
  • Biegła znajomość języka angielskiego
  • Znajomość komputera
  • Bardzo dobre umiejętności w komunikacji pozwalające na codzienną wydajną współpracę ze wszystkimi funkcjami w organizacji oraz na zewnątrz ( współpraca z innymi funkcjami w obrębie innych kategorii )
  • Umiejętność dążenia do rezultatów , które osiąga się poprzez ciągłe doskonalenie w obszarze swojego działu jak całości produkcji
  • Minimum 4 7 lat doświadczenia w dziale jakości
  • Doświadczenie z zakresu analityki i / lub mikrobiologii
  • Doświadczenie w zakresie zarządzania ludźmi
  • Jesteśmy dumni z naszej kultury organizacyjnej opartej na współpracy i wzajemnym szacunku, zorientowanej na osiąganiu ambitnych celów biznesowych i wspierającej rozwój każdego z nas.

    Więc jeśli jesteś gotowy, aby zrobić duży krok naprzód i tworzyć przyszłość naszej firmy, od możliwości ciekawej kariery dzieli Cię tylko jedno, małe kliknięcie.

    Aplikuj
    Dodaj do ulubionych
    Usuń z ulubionych
    Aplikuj
    Mój adres email
    Klikając przycisk "Kontynuuj", wyrażam zgodę neuvoo na przetwarzanie moich danych i wysyłanie powiadomień e-mailem, zgodnie z zasadami przedstawionymi przez neuvoo. W każdej chwili mogę wycofać moją zgodę lub zrezygnować z subskrypcji.
    Kontynuuj
    Formularz wniosku